Pagatavojiet elegantu Jaungada uzkodu, kas pateicoties spilgtajam krāsu kontrastam un maigajam pildījumam, vienmēr pirmā pazūd no galda.
Kurš gan Jaungada vakars ir iedomājams bez košām, garšīgām un oriģinālām uzkodām? Ikviens saimnieks vēlas, lai svētku galds būtu ne tikai bagātīgs, bet arī vizuāli pamanāms, radot to īpašo “wow” efektu viesu acīs. Aukstais spinātu ruletes gardums ar maigu siera krēmu un mazsālītu lasi ir tieši tāda uzkoda – karaliska savā izskatā, bet neticami viegli pagatavojama.
Šī recepte ir īsts atradums: viegls spinātu biskvīts, krēmīgs siers un maiga zivs rada perfektu garšas balansu. Spilgti zaļais biskvīts un kontrastējošā sārtā zivs izskatīsies efektīgi uz jebkura svētku šķīvja.
Precīzas sastāvdaļas atradīsiet raksta beigās!
Gatavošanas gaita soli pa solim
1. Spinātu mīklas sagatavošana:
Sāciet ar svaigu spinātu sagatavošanu. Smalki sagrieziet spinātus un lieciet tos bļodā. Pievienojiet olu dzeltenumus un sāli.
Izmantojot blenderi, sakuļiet visu pilnīgi viendabīgā, koši zaļā masā. Atsevišķā traukā saputojiet olu baltumus līdz stingrām, noturīgām putām. Tad uzmanīgi, pa daļām, ar lāpstiņu iemaisiet baltumus spinātu masā, cenšoties saglabāt mīklas gaisīgumu.
2. Biskvīta cepšana:
Cepamplāti izklājiet ar pergamenta papīru un nedaudz apsmērējiet to ar augu eļļu. Vienmērīgi izlīdziniet spinātu mīklu pa visu virsmu un lieciet līdz 180°C sakarsētā cepeškrāsnī uz 10 minūtēm. Gatavajai pamatnei jābūt elastīgai un viegli rullējamai.
3. Krēmīgā pildījuma sagatavošana:
Kamēr biskvīts dziest, sajauciet kausēto sieru (vai krēmsieru) ar svaigi spiestu citronu sulu, līdz masa kļūst gluda un krēmīga. Sarkano zivi (lasi vai foreli) sagrieziet pēc iespējas plānākās šķēlītēs – tas padarīs ruleti maigāku un vieglāk sagriežamu.
4. Ruletes formēšana:
Kad biskvīts ir pilnībā atdzisis, apsmērējiet tā virsmu ar siera masu. Virsū vienmērīgi izkārtojiet zivs gabaliņus. Uzmanīgi sarullējiet biskvītu ciešā ruletē gareniskajā virzienā.
5. Atpūta ledusskapī:
Ietiniet gatavo ruleti tajā pašā pergamentā vai pārtikas plēvē un novietojiet ledusskapī uz vismaz 1 stundu. Tas nepieciešams, lai rulete “savelkas”, kļūst stingrāka un labi turētu formu griežot.
6. Pasniegšana:
Pirms pasniegšanas sagrieziet ruleti glītos porciju gabaliņos. Sānu griezums izskatīsies ļoti apetītlīgs un koši svētkains. Ja vēlaties, varat papildus izrotāt ar svaigiem zaļumiem vai mazu citrona šķēlīti.
Noderīgi padomi vēl labākam rezultātam
Krāsas košumam: Ja vēlaties vēl intensīvāk zaļu krāsu, izvēlieties jaunus “baby” spinātus, jo tiem ir maigāka garša un spilgtāks pigments.
Siera izvēle: Klasisko kausēto sieru var aizstāt ar krēmsieru (piemēram, Philadelphia tipa), lai iegūtu vēl izsmalcinātāku tekstūru.
Griešanas noslēpums: Lai griezuma vieta būtu ideāli gluda, izmantojiet ļoti asu nazi un pēc katra grieziena to noslaukiet.
Sagatavošana iepriekš: Šo uzkodu var pagatavot jau iepriekšējā vakarā – tā kļūs tikai stingrāka un garšas labāk savilksies, ietaupot jums laiku svētku dienā.
Precīzas sastāvdaļas
Biskvītam:
Olas: 3 gab.
Svaigi spināti: 160 g
Sāls: 0,5 tējk.
Pildījumam:
Kausētais siers vai krēmsiers: 280 g
Sarkanā zivs (mazsālīts lasis vai forele): 200 g
Citronu sula: 1,5 ēdamk.














